maandag 27 januari 2014

Rotterdam - Gdynia - Gdansk - Stord - Gdansk

Van Rotterdam naar Gdansk zijn we door het Kieler kanaal gepasseerd. Het was heerlijk weer, dus zo zie je nog eens wat van de omgeving. De totale vaart vanaf begin Elbe tot Kiel duurde zo'n 11 uur. Ik heb zelf 2 uur op de hand gevaren om hiermee wat meer ervaring te krijgen.




















We zijn eerst Gdynia in geweest om 25 pijpen te laden die onderdeel zijn van een platform. Verder hebben we nog wat overige onderdelen in het ruim gezet.

















De volgende dag zijn we naar Gdansk gevaren om een groot stuk platform aan dek te laden. Hiervoor moesten we eerst de groene load spreaders plaatsen waarop het platform kwam te staan. Toen het stuk aan dek stond hebben we met 170 ketting alles goed zeevast gezet.


















We zijn vervolgens richting Stord, Noorwegen vertrokken. In de Baltic hadden we erg harde wind met vlagen van 12bft en langs de Noorse kust was het niet veel minder. 3 dagen later kwamen we om middernacht aan. Omdat ze de volgende dag zouden beginnen met lossen hebben we 's nachts gelijk alle kettingen er af gehaald. De volgende morgen werd er begonnen met hijsen en de temperatuur was inmiddels gedaald waardoor het ook wat begon te sneeuwen.


















Na het lossen van het stuk platform hebben we alle loadspreaders op de voorste luiken gezet en hebben we nog een paar kleine onderdelen in het ruim gezet een een container aan dek zodat dit weer mee naar Gdansk kon voor het volgende ritje. Enkele dagen later kwamen we weer in Gdansk aan. De onderdelen die we mee hadden gekregen vanuit Stord hebben we gelost en we hebben weer zo'n 25 pijpen in het ruim geladen en alle loadspreaders weer in positie gebracht zodat de nieuwe lading de volgende dag aan boord kon worden getakeld. Echter door de sneeuwval 's nachts ging het laden de volgende dag niet door.


















Echter was dit wel de laatste dag voor mij aan boord! Ik ben begin van de middag in een taxi opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Mijn vlucht vertrok met wat vertraging om half 5 en rond half 7 landde ik op schiphol. Ik heb een geweldige en leerzame tijd gehad aan boord. Abis, en de Abis Bergen crew bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten